Posted Tue, 10 Jul 2018 12:15:16 GMT by Dane Summers

Good day.

We would like to use REST API services for integration, but always get the "401 Unathorised" error message.

Any advise on how to validate a user using the REST URI /DocuWare/Platform/Organizations/{id}/ValidateUser 

The documentation is not clear.

 

Assuming the following details, kindly provide an example of how one goes about validating the user.

Server NameUser NamePassword

Details

docuware admin password

 

Thanks,

Dane

 

Posted Tue, 10 Jul 2018 12:34:08 GMT by Joe Kaufman

Dave,

You don't need to use the ValidateUser resource (that I know of), you just need to POST the username and password, and then your connection object will remain connected until logging off or timing out.

See these links:

https://www.docuware.com/forum/english-forums/docuware-help-technical-problems/using-platform-sdk-other-dev-tools

https://www.docuware.com/forum/english-forums/docuware-questions-about-usage-and-configuration/using-api-rest-function-deal-document-actions

I believe you can also place username and password in the header of your requests and authenticate each time, but I cannot find the thread on that at the moment... Oh, wait, this is it:

https://www.docuware.com/forum/english-forums/docuware-help-technical-problems/platform-sdk-urls-and-serverxmlhttp-object

Those links should get you where you want to be with regard to using the Platform API from tools not part of the .NET environment.

 

Thanks,

Joe Kaufman

Posted Tue, 10 Jul 2018 13:07:00 GMT by Dane Summers

I will review your links and revert if anything is unclear

Appreciated.

Posted Tue, 10 Jul 2018 14:48:00 GMT by Joe Kaufman

Dane,

I do HTTP request testing with Postman, it works pretty well. I have had it work against DocuWare both with the POST data authentication and the header-based authentication.

You can download Postman here: 

https://www.getpostman.com/

Good luck!

 

Joe Kaufman

Posted Fri, 06 Sep 2019 08:14:34 GMT by Marc Stauffer

It sucks a little that these links don't work any more:

https://www.docuware.com/forum/english-forums/docuware-help-technical-problems/using-platform-sdk-other-dev-tools

https://www.docuware.com/forum/english-forums/docuware-questions-about-usage-and-configuration/using-api-rest-function-deal-document-actions

I believe you can also place username and password in the header of your requests and authenticate each time, but I cannot find the thread on that at the moment... Oh, wait, this is it:

https://www.docuware.com/forum/english-forums/docuware-help-technical-problems/platform-sdk-urls-and-serverxmlhttp-object
 

Would you mind fixing this, if possible? It would help a lot (probably)(I hope), since I am having the same issue and do not want to open a new thread.

Thank you so much
Marc

You must be signed in to post in this forum.